FEL
Image Alt
Fedezd fel

Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok

Dubai korábban a halászat, a gyöngyhalászat és a tengeri kereskedelem központja volt, ma futurisztikus fejlesztéseiről világhírű.

Kiemelt szállodáink

Az Egyesült Arab Emírségeket hét emírség alkotja, Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah és Umm al Quwain, mely 1971-ben jött létre. Fővárosa Abu Dhabi, Dubai pedig a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival, valamint kiemelkedő sporteseményeivel vált ismertté a világ számára. Ez a megnövekedett érdeklődés, valamint a város „globális várossá” és nemzetközi üzleti központtá válása, illetőleg vezetésének elkötelezettsége a grandiózus fejlesztés irányába egyedülálló fejlődés színterévé változtatta Dubait, mely ma már fontos nemzetközi légiközlekedési központ.

Dubai ma már a legek városaként ismert! A legnagyobb, a legszebb, a legjobb, a legmagasabb, a legkiemelkedőbb, a legpazarabb… és még folytathatnánk a sort, indent felülmúló akarat és elszántság, és mindent felülmúló eredmények. Dubaiban szinte nap, mint nap változik a városkép, és egészül ki újabbnál újabb felhőkarcolókkal, mesterséges szigetekkel, eddig még nem látott csodával, mint a Pálma és Világ szigetek a Burj Al Arab és Atlantis the Palm Hotelek, vagy a Burj Khalifa a világ legmagasabb felhőkarcolója.

Sarjah és Ajman is igen kedvelt üdülőhely, kiváló tengerparti szállodákkal, hangulatos tengerparti sétányokkal, a közelben bevásárlóközpontokkal. Sharjah, a kulturális emírség konzervatívabb, itt tilos az alkoholfogyasztás.

Ras-al-Khaimah szintén rohamosan fejlődik, szebbnél szebb luxushotelek sora épül. Mivel valamivel távolabb esik Dubaitól, így itt az árak jelentősen kedvezőbbek, mint Dubaiban vagy a közelebb eső partszakaszokon és Emírségekben, viszont hoteleiben páratlan luxust és szolgáltatásokat kínál.

Fujairah földrajzi fekvésének köszönhetően az Arab-félsziget Arab tenger által határolt oldalán helyezkedik el, ezért szellősebb az időjárása még a nyári melegebb hónapokban is, szintén nagyon kedvelt üdülőhely.

A sivatag közepén és különleges természeti adottságú környező szigeteken is találunk már luxus hoteleket, melyek sivatagi környezetben egzotikus afrikai állatvilággal, vagy éppen más tematikára építve kínálnak különleges és egyedi nyaralást, mint az Anantara Qasr Al Sarab Resort & Spa, Anantara Sir Bani Yas Island Desert Island, Al Yamm és Al Sahel Villa Resortok.

Az Egyesült Arab Emirátusok tájai változatosak és szemet gyönyörködtetők, óriás hegyek, vörös és sárga színben pompázó homoksivatagok, hosszú homokos tengerpartok teszik látványossá és változatossá. Abu Dhabi a főváros, zöld parkjaival, vadonatúj és különleges épületeivel csalogatja a turistákat, valamint az autósport kedvelőit Forma 1-gyes versenyeivel. Sokak körében népszerűek a teveversenyek, a beduin piacok, sivatagi szafarik és persze nagyon vonzóvá teszi a „Duty Free”, adómentes vásárlási lehetőség.

Az Egyesült Arab Emirátusok kőolaj és a földgáz exportja mellett ma már igen jelentős idegenforgalmi bevétellel rendelkezik.

elhőkarcolói mellett a csodálatos tengerparti luxushotelek gomba módra nőnek Dubaiban és a távolabbi emírségekben egyaránt. A Pálma szigeten és a Jumairah Beachen egyre több szebbnél szebb felsőkategóriás hotel kínál luxus nyaralást homokos tengerparttal, szolgáltatások széles skálájával, csillogó éttermekkel, üzletekkel, tengerparti sétányokkal. Dubai 15 – 20 km hosszú tengerpartján végig luxusszállodák sorakoznak, melyek sora ma már a többi Emirátusban folytatódik.

A Dubai Marina egy hangulatos öböl mentén kínál prémium kategóriás rezidenciákat és nyaralást. Dubai óvárosi negyede visszarepíti a látogatót a múltba, a Creek melletti „Souk” fűszer és aranypiac, az autentikus Dhonik, a hangulatos Corniche egy egészen más világba varázsol bennünket.

Időjárás

Az Egyesült Arab Emírségek éghajlata sivatagi éghajlat. Március-április, illetve október-november a legideálisabb a nyaralásra, ilyenkor 25-28°C körüli a hőmérséklet. Májustól szeptemberig rendkívül magas páratartalmú levegő és 40 akár 45°C körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén; csak a keleti parton és a hegyekben hűvösebb az idő. A leghűvösebb a december, január, február, ilyenkor jóval 20 fok alá süllyedhet a nappali hőmérséklet, és szelesebb is az időjárás.

Látnivalók

Jelenleg Dubai büszkélkedhet a legtöbb látnivalóval. Itt található a világ legmagasabb épülete, a 830 m magas Burj Khalifa, mellette pedig a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, a Dubai Mall, aljában hatalmas tengervizes akváriummal (Dubai Aquarium). A Dubai Mall előtt a Dubai Fountain, a táncoló szökőkút, mely esténként csodálatos kivilágítással, változó színekkel és alakzatokkal, zenével kísért vízi játék programmal szórakoztatja a látogatókat, miközben a Burj Khalifa pár másodpercenként változó fényfestése adja hozzá a még lenyűgözőbb háttérlátványt.

Az Atlantis The Palm Hotel a Pálma szigeten, Aqua Venture víziparkkal és Lost Chambers of Atlantis akváriummal, a Burj Al Arab és a Jumeirah Beach Hotel a Jumeirah Beach-en a Wild Wadi víziparkkal,  sípálya a Mall of the Emirates bevásárlóközpontban, Deirában a Creek mellett található Arany-bazár, a Dubai Múzeum, a Bastakiya – negyed hangulatos, régi stílusú épületeivel, a felhőkarcolókkal körülvett Dubai Marina, mely hangulatos bárjaival, éttermeivel várja a turistákat, a Jumeirah mecset, valamint a Dubai Metro mind kihagyhatatlan élmény, e mellett tematikus parkok sora épül folyamatosan a kicsik és nagyok szórakoztatására.

Abu Dhabi látványosságai közül a leginkább említésre méltó a lenyűgöző Sheikh Zayed nagymecset, az Emirates Palace, a közeli Yas – szigeten a Ferrariworld, a Saadiyat szigeten lévő, építészetileg is igen érdekes Guggenheim Abu Dhabi múzeum és a Louvre Abu Dhabi.

Sharjah nevezettségei: Sharjah múzeum, az egyetem, halpiac, a híres Kék Bazár és a King Faisal mecset.

Kihagyhatatlan élmény a sivatagi jeep szafari, mely egy autentikus beduin sátorban töltött barbeque vacsorával és show műsorral ér véget, vagy érdemes egy hangulatos vacsorát elfogyasztani egy tradicionális hajón a Creek folyón, esetleg a Bateaux Dubai üveghajón, ahonnan gyönyörködhetünk Dubai esti fényeiben.

Időeltolódás

+2 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak vízummentes. Az útleveleknek 6 hónapig érvényesnek kell lenniük.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Aktuális beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?egyesult-arab-emirsegek

Magyar asszisztencia, magyar nyelvű fakultatív programok, esküvő.

Jó tudni

Hasznos információk és általános tudnivalók Egyesült Arab Emirátusokról

Földrész

Ázsia

Főváros

Abu-Dzabi

Pénznem

emirátusi dirham

Hivatalos nyelv

arab

Vallás

iszlám

Terület (km2)

83 600 km2

Galéria

You don't have permission to register
error: A tartalom védve van!